Istorija

DalmatinskaĐorđo Antelj svoju građevinsku karijeru započinje u Švedskoj 1965. godine, a već 1970. godine osniva sopstvenu kompaniju.

Posle petnaest godina rada u dalekoj Skandinaviji i sa velikim životnim iskustvom, vraća se u svoju zemlju sa vizijom koja je za mnoge tada bila nezamisliva - stvaranje sopstvene građevinske kompanije kao graditeljskog lidera:

  • uvek okrenutog uspešnim graditeljskim inovacijama i proverenoj novoj tehnologiji građenja;
  • koji se maksimalno profesionalno odnosi prema svakom poslu, bez obzira na njegovu veličinu;
  • koji svakom investitoru pruža uslugu po najvišim međunarodnim standardima;
  • koji u svakom poslu strogo poštuje ugovorene rokove;
  • koji uvek stvara profit za kompaniju, ali i za druge učesnike u poslu;
  • čija konkurentna cena uvek podrazumeva najviši kvalitet gradnje.

U ostvarenju svoje vizije, već prvih godina po povratku nailazi na nepremostive prepreke. Gospodin Antelj ostaje dosledan sebi i svojoj upornosti i odlučuje da svoju građevinsku operativu preseli i registruje u Sloveniji, i preko tamošnjih građevinskih preduzeća izvodi radove u Srbiji, Bosni i u drugim krajevima bivše Jugoslavije. Trnovit i težak put opstanka privatnog biznisa u socijalističkoj Jugoslaviji Đorđo Antelj je uspešno savladao zahvaljujući ogromnom trudu i energiji sadržanoj u želji za uspehom. 

1989. je bila godina velikih promena u svim zemljama Istočnog bloka. To je bio i novi početak stvaranja privatnog biznisa u Srbiji. Dotadašnja borba za sopstvenu egzistenciju najzad prerasta u početak ostvarenja vizije velikog graditelja. Ostvarenje počinje upravo 1989. godine osnivanjem sopstvene građevinske kompanije GEMAX u Beogradu.

Od samog početka je uspostavljen sistem vrednosti i njegovog uvažavanja od strane svih zaposlenih, upravo onakav kakav važi u jednoj uspešnoj i srećnoj porodici. Profesionalan odnos prema poslu je u startu zadobio poverenje značajnih investitora u Beogradu i, kasnije, van granica Srbije.