Društvena odgovornost

Pored visokog profesionalizma u poslu, kompanija Gemax je i društveno odgovorna kompanija. Uvek je spremna da podrži, pomogne, sponzoriše ili finansira u celosti projekte za mlade, crkvu i raznovrsna sportska dešavanja i da se nametne kao lider u humanitarnim akcijama.

Orden Svetog SaveSvojim ličnim primerom, Đorđo Antelj je često bio inicijator donatorskih večera, fund-raising i humanitarnih skupova. Humanitarna akcija „Donatorska večera za obnovu Hilandara", organizovana u restoranu Teniskog kluba „Gemax" 26.05.2005. godine, okupila je veliki broj uticajnih poslovnih ljudi i predstavnike diplomatskih misija u Srbiji i Crnoj Gori. Za obnovu svetog manastira Hilandara prikupljena je suma od 32.850 evra.

Gospodin Đorđo Antelj je ktitor u izgradnji Hrama Svetog Save na Vračaru, zatim Pećke patrijaršije, manastira Rakovica, crkve Svetog Luke i mnogih drugih crkava u Beogradu i Srbiji. Znatna sredstva ulaže i u obnovu porušenih crkava i manastira u Hercegovini, svom rodnom kraju.

Zbog svog donatorskog rada gospodin Đorđo Antelj je više puta nagrađivan. Jedno od najznačajnijih priznanje je i Orden Svetog Save koji mu je uručen od strane njegove Svetosti, Patrijarha Pavla.

Kompanija Gemax prva je stala i iza projekta nevladine organizacije „Dostignuća mladih u Srbiji" čiji je cilj da srednjoškolcima približi svet preduzetništva i biznisa.

Kompanija je jedan od najpoznatijih donatora u obnovi i rekonstrukciji: dečijih obdaništa, Onkološkog instituta, Prve hirurške klinike, porodilišta i drugih.

Nagrada PK BeogradaGodišnja nagrada Kapetan Miša Anastasijević - zadužbinar i darodavac uručena je gospodinu Antelju 2008. godine od strane Privredne komore Beograda.

Gemax je posvećen razvoju sportskog duha i sporta generalno.

Kompanija je ulagala u unapređenje tenisa onda kada niko nije verovao da ima budućnost. Danas kada su naši teniseri najbolji na svetu, i dalje ulaže u sledeće generacije koji će nastaviti vladavinu na svetskim terenima. Gemax pruža veliku podršku i razvoju tenisa na teritoriji Kosova.

Jedriličarski klub "Brodarac" se zahvaljujući Gemax-u izdigao iz potpune izolovanosti i finansijske nemoći.

Kompanija Gemax je pomogla i organizaciju Evropskog prvenstva 2005. i Svetskog kupa 2005. u streljaštvu, za koje je dobila priznanje Organizacionog komiteta ovih takmičenja.