15. 05. 2011

Završena konstrukcije glavne zgrade američke ambasade na Dedinju

Nakon 15 meseci intezivne gradnje GEMAX je završio konstrukciju glavne zgrade u okviru kompleksa nove američke ambasade u Srbiji.

Tim povodom 11. maja 2011. godine upriličena je ceremonija na kojoj su ambasadorka SAD Mary Warlick i gradolnačelnik Beograda Dragan Đilas simbolično završili betoniranje na krovu najvišeg objekta buduće ambasade. Februara prošle godine na ovom istom mestu, na smrznutom terenu položen je kamen temeljac za ovaj objekat. Celim tokom izgradnje radilo se sa produženim radnim vremenom, vikendima i po svim vremenskim uslovima kako bi se svi predviđeni radovi završili na vreme. Svi koji su učestvovali u dosadašnjoj gradnji radili su sa maksimalnom posvešćenošću i upornošću što je i doprinelo da se ovakvi rezultati i ostvare. Radovi se nastavljaju na pratećim objektima raspoređenim u okviru kompleksa ambasade.

Ceremoniji završetka izgradnje glavnog objekta nove američke ambasade u Srbiji između ostalih su prisustvovali ambasadorka SAD u Srbiji Mary Warlick, gradolnačelnik Beograda Dragan Đilas, vlasnik Framaca Paul Kacha, rukovodilac projekta Steven Shaffer, vlasnik Gemaxa Đorđo Antelj i rukovodilac projekta za Gemax Biljana Bogićević kao i poslovođe i radnici Gemax-a koji su sve vreme učestvovali u izgradnji objekta.