05. 11. 2010

Sajam voda

Kompanija Gemax je u saradnji sa renomiranim nemačkim partnerom Sonntag predstavila sistem mikrotuneliranja na Sajmu voda koji je održan početkom novembra 2010. godine u Expocentru u Beogradu.

Gemax štand
Sajam voda, međunarodni naučno - stručni skup o vodi, na kome je predstavljena savremena oprema i tehnologija za vodoprivredu, održan je u periodu 2.-4. novembra 2010. godine u Expocentru u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Ministarstva za Nacionalni investicioni plan i Ministarstva za infrastrukturu Republike Srbije. Više o ovoj manifestaciji možete pročitati na www.sajamvoda.rs.


Na štandu kompanija ,,GEMAX" i ,,SONNTAG" posetioci su mogli da se informišu o tehnologiji mikrotuneliranja za prolaz cevovoda ispod reka, močvara, saobraćajnica i naselja za sve vrste cevovoda od Ø 200 - 3600 mm i da pogledaju film koji prikazuje samu tehnologiju i tok izvođenja radova na projektu Održivog razvoja turizma Crne Gore. Ova tehnologija se koristi za izgradnju kanalizacije i cevovoda pijaće vode a izvodi se specijalnom krticom. Naš štand je posetio i Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić koji u kraćem razgovoru upoznat sa tehnologijom mikrotuneliranja.

Ministar Dulic

Prvog dana sajma, 2. novembra, u konferencijskoj sali Expocentra održano je predavanje pod nazivom ,,Napredovanje cevi (bušenje)", na kome su stručnjaci kompanija ,,GEMAX" i ,,SONNTAG" detaljnije predstavili ovaj sistem, koji je danas provereno najsigurnije i najrentabilnije rešenje u sistemu izvođenja svih instalacija ispod reka, močvara i naselja.