28. 06. 2010

Prezentacija tehnologije mikrotuneliranja

U ponedeljak, 28.06.2010. na gradilištu u Virpazaru, kompanija Gemax je organizovala prezentaciju tehnologije mikrotuneliranja na izgradnji Regionalnog vodovoda Crnogorskog primorja.

Prezentacija
Prezentacija tehnologije mikrotuneliranja
Prezentacija tehnologije mikrotuneliranja

,,JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" je na projektu Održivog razvoja turizma Crne Gore ukazao poverenje kompaniji ,,Gemax" iz Beograda da izvede radove na postavljanju cevovoda na najtežoj deonici trase glavnog cevovoda Ø 1000 ispod reke Morače (dva prelaza) i ispod magistralnog puta i železničke pruge, kao i na delu ispod dna Skadarskog jezera.

Dvadesetogodišnje iskustvo i postignuti rezultati rada na mnogobrojnim uspešno završenim projektima stvorili su reputaciju firme ,,Gemax" kao lidera na polju izvodjenja najsloženijih objekata niskogradnje i visokogradnje u Srbiji.

Svakodnevna spremnost na nove izazove i otvorenost za inovacije i nove tehnologije rada, a sve to uz ostvarenje najboljeg kvaliteta, dovela je do saradnje sa kompanijom ,,Sonntag" iz Nemačke, specijalizovanom za izvođenje mikrotuneliranja.,,Sonntag" je svetski lider u ovoj branši i trenutno ove radove izvodi u 6 evropskih zemalja.

Sistem mikrotuneliranja se izvodi specijalnom krticom uz prethodnu izgradnju posebnom metodom RADNE ŠAHTE na projektovanoj dubini ispod nivoa dna reka ili temelja naselja od 1.5 do 20 m. Tehnologija mikrotuneliranja je najsavremenije rešenje za prolaz cevovoda ispod reka, naselja, močvara za sve vrste cevovoda od Ø 200 - 3600 mm, kako za kanalizaciju tako i za cevovode pijaće vode.

Ovaj sistem je danas provereno najsigurnije i najrentabilnije rešenje u sistemu izvodjenja svih instalacija ispod reka, močvara i naselja.